Sady a vinice
  • Domov
  • o časopise
    • informácie pre inzerentov
    • informácie pre autorov
  • články
    • Práce v ovocnej záhrade
    • Práce vo vinohrade
    • Rez
    • Jadroviny (jablone, hrušky)
    • Kôstkoviny
    • Škrupinové ovocie
    • Vinič
  • Poradenstvo
  • video
  • predplatné
  • kontakt
  • prihlásenie
03_25_BANNER_1100x250px_specialne_plodiny_syngenta
Európske jedlo a víno

Európske jedlo a víno: Potravinárska komora Slovenska presadzuje udržateľnosť

Skupina slovenských potravinárov združených v Potravinárskej komore Slovenska získala finančnú podporu od Európskej agentúry REA na propagáciu na trhoch Slovenska, Česka, Poľska, Nemecka a Francúzska. Projekt „Udržateľné európske jedlo a víno“, ktorý je zameraný na podporu tradičných a udržateľných potravín, získal podporu až do výšky 80 % z celkovej sumy oprávnených výdavkov.

Skupina slovenských potravinárov združených v Potravinárskej komore Slovenska sa spojila so štyrmi španielskymi asociáciami a spoločne požiadali o finančnú podporu od Európskej výskumnej výkonnej agentúry (REA) na propagáciu svojich produktov na trhu EÚ.

Projekt „Udržateľné európske jedlo a víno“ v celkovej hodnote 1,4 mil. eur bol schválený v septembri 2022 a získal podporu až do výšky 80 % oprávnených výdavkov projektu. V rámci celého programu EÚ AGRIP-MULTI bolo zrealizovaných 11 projektov s celkovým rozpočtom 10,5 mil. eur, takže projekt slovensko- španielskeho konzorcia sa medzi nimi nestratil a patrí medzi najväčšie v rámci EÚ.

Keďže aktivity slovenských partnerov predstavujú najväčšiu časť projektu, koordinátorom celého projektu sa stala Potravinárska komora Slovenska.

Projekt je rozdelený do 3 rokov a zameriava sa na propagáciu udržateľných potravín na trhoch Slovenska, Českej republiky, Poľska, Nemecka a Francúzska. Realizácia projektu sa začala 1. apríla 2023 a v súčasnosti finišuje prvý projektový rok.

Viac informácii o projekte nájdete aj na stránke: http://www.europskejedloavino.eu

 

Mohlo by vás zaujímať

por-stolove-hrozno

Zaregistrovanie stolových odrôd viniča

Červené škvrny na hruškách

Červené škvrny na plodoch

jablka-cukrovka

Aké sú vhodné odrody jabĺk, prípadne iných druhov ovocia pre diabetikov zo zdravotného hľadiska?

Sady a vinice

Predplatné
Kontakt
Všeobecné obchodné podmienky
Ochrana osobných údajov

  • Sady a vinice
  • Časopis Vinotéka
Spravujte súhlas so súbormi cookie
Na poskytovanie tých najlepších skúseností používame technológie, ako sú súbory cookie na ukladanie a/alebo prístup k informáciám o zariadení. Súhlas s týmito technológiami nám umožní spracovávať údaje, ako je správanie pri prehliadaní alebo jedinečné ID na tejto stránke. Nesúhlas alebo odvolanie súhlasu môže nepriaznivo ovplyvniť určité vlastnosti a funkcie.
Funkčné Vždy aktívny
Technické uloženie alebo prístup sú nevyhnutne potrebné na legitímny účel umožnenia použitia konkrétnej služby, ktorú si účastník alebo používateľ výslovne vyžiadal, alebo na jediný účel vykonania prenosu komunikácie cez elektronickú komunikačnú sieť.
Predvoľby
Technické uloženie alebo prístup je potrebný na legitímny účel ukladania preferencií, ktoré si účastník alebo používateľ nepožaduje.
Štatistiky
Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na štatistické účely. Technické úložisko alebo prístup, ktorý sa používa výlučne na anonymné štatistické účely. Bez predvolania, dobrovoľného plnenia zo strany vášho poskytovateľa internetových služieb alebo dodatočných záznamov od tretej strany, informácie uložené alebo získané len na tento účel sa zvyčajne nedajú použiť na vašu identifikáciu.
Marketing
Technické úložisko alebo prístup sú potrebné na vytvorenie používateľských profilov na odosielanie reklamy alebo sledovanie používateľa na webovej stránke alebo na viacerých webových stránkach na podobné marketingové účely.
Spravovať možnosti Správa služieb Spravovať {vendor_count} dodávateľov Prečítajte si viac o týchto účeloch
Zobraziť predvoľby
{title} {title} {title}